Ce conteaza de fapt pentru tine, eticheta sau calitatea produsului?

Te duci la mall, alergi dintr-un magazin in altul si la final alegi un produs, fie ca ai obosit sa mai cauti si cumperi ce iti pica in mana, fie chiar gasesti ceva sa iti vina pe masurile tale. Indiferent de motivul alegerii, esti totusi atenta ca pe eticheta sa scrie un brand cat mai mare. Suna cunoscut, nu? Te-ai gandit vreodata de ce faci asta? Oare eticheta unui mare brand chiar este garantia calitatii pentru tine sau o faci doar din dorinta de a fi apreciata de ceilalti pentru brandul ales? Te las sa te gandesti un pic la acest ultim aspect.

Sunt curioasa, te uiti oare si in ce tara a fost fabricat acel produs? Chiar zilele trecute am facut un experiment pe care te invit sa il faci si tu, cand ai timp: m-am plimbat prin diferite magazine de fashion si nu mare mi-a fost mirarea sa observ ce tari scria pe etichetele acelor produse: Made in Taiwan, Made in China, Made in Bangladesh .... si lista continua cu nume de tari din Asia. Am incercat cu disperare sa gasesc si ceva produse fashion Made in Romania ... rezultatul: putine spre deloc. Am inceput sa ma intreb de ce si mi-am dat raspunsul foarte rapid: costurile de productie sunt mult mai scazute in Asia fata de Romania. M-am intrebat apoi care a fost traseul produsului tocmai de acolo pana sa ajunga in mana mea? Oare stiu ceva de fapt despre locurile si felul in care a fost depozitat acesta? Te las si pe tine sa te gandesti daca ai niste raspunsuri legate de ultimele produse pe care le-ai achizitionat.
Oare, daca ai gasi haine de calitate fabricate chiar aici in Romania la un pret rezonabil, te-ai reorienta si le-ai alege pe acestea? Astept comentariul tau mai jos. Mersi frumos!

Lasa un comentariu

Retine, comentariile trebuie aprobate inainte sa fie publicate.